wycie i głośnijsza praca

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrev3
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 6116

wycie i głośnijsza praca

Witam,witam
    RENT COMPLEX

DACAR.team
  • kubao
    Classic
    • 2005
    • 9

wycie i głośnijsza praca

Witam
    Mam octę II 1.9 chip by chiptronic 150 KM. Ostatnio przy przyspieszaniu np na 4 z niskich obrotów wyje cos w okolicy silnika (buczy). Silnik ma moc jak zawsze czyli turbina powinna byc ok. W ASO mowia ze moze byc to poduszka silnika i ze sprawdza ale dopiero w czwartek. Jest gwarancja niech zobacza.
    p.s Teraz jest dodtnia temperatura wycie znikło trochę. Pewnie od minusowej temperatury cos sie skurczylo

Kuba

Komentarz

jak wyje to nie poduszka, jak poduszka to by stukało.

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

kubao, chip = brak gwarancji jak beda chcieli to ci wezma gwarancje
        2. tak jak kolega Sigma_74, poduszka nie wyje program chip tronica moze byc za bogaty i turbo nie wydala poprostu sie kończy teoretycznie 150 koni to nie jest duzo ale to juz jest blisko hardcoru tzn 170 koni kiedy turbo robi pa pa w krótkim czasie moja rada przyjżeć sie turbawce i zmniejszyc moc na 140 koni i powinno być oki

Komentarz

• chester121
          L&K
          • 2005
          • 1053

zgadzam sie z djczasem, IMO troche za duzo konikow bezpieczne to 140KM

ale co do gwarancji to sam wiesz djczas, jakich mamy specjalistow w ASO
          bez hamowni (o ile program jest dobrze napisany) to nie powinni sie do niczego przyczepic
          przeciez zeby to zauwazyc trzeba miec wiedze a oni ledwo co daja sobie rade z podstawowymi sprawami jak nalewanie oleju (zawsze mi przepelniali :evil: )

Komentarz

• brutus
            Rider
            • 2006
            • 329

mam OII z chipem i 150 KM to była już straszna masakra, mój tuner powiedział że nie bierze na siebie odpowiedzialności za to co może się wydażyć i zasugerowal mi mniejszy harcore.
            chester121... niestety nawet bez hamowni są wstanie sptawdzić w jest program wgrany do ECU czy niema, był nawet na tym forum ciekawy temat zapodany przez Masters'a odgrzewałam go jakieś dwa tyg. temu
            OII Golas ale z 1.9 TDI BXE

Komentarz

• BioBogon
              Elegance
              • 2005
              • 921

Na 100% drży koło zamachowe, bo nie wytrzymuje momentu na niskich obrotach silnika. Było wałkowane na forum już parę razy. Trzeba zmienić program na mniej koksu w okolicach 2000 obrotów lub nie cisnąć gazu na maxa poniżej 2200 obrotów.

[ Dodano: Sro 14 Lut, 07 16:41 ]
              Związek wycia z temperaturą dodatkowo potwierdza problem z zadużym momentem obrotowym.
              Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• AdamB
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 8029
                • Octavia IV (NX3)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Głośna praca zimnego silnika

Podłącze się pod ten wątek , mam podobne objawy w swojej OII delikatne jakby wycie w okolicy 1700÷1800 obr./min i w zakresie temp. cieczy chłodzącej od początku do 90°C - po nagrzaniu się silnika wycie ustępuje,
                Na pewno to nie jest związane ze skrzynią biegów, z wciśniętym sprzęgłem, lub na luzie to wycie występuje. Obstawiałbym łożysko pompy wody :niewiem
                Czy macie koledzy takie objawy i co to może być?
                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...